حمید بهنگار، مدیر مرکز پژوهش های کاربردی کشاورزی منابع طبیعی غیر دولتی:
دستاورد کلان داده در کشاورزی بسیار جذاب می نماید. این یک سیستم تولید بیولوژیکی است که با تمام پیچیدگی هایی که از سیستمی انتظار می رود ایجاد شده است که تعاملات بین انسان ها، ماشین ها، سیستم های طبیعی، شیمی، زیست شناسی، آب و هوا و اقلیم را برای دستیابی به حداکثر بهره وری ترکیب می کند و بر آن متکی است.
کشاورزی امروزی بسیار سریع از “انقلاب سبز” به “انقلاب همیشه سبز” در حال حرکت است. اولویت های اساسی در کشاورزی امروزی، همگامی با جمعیت به سرعت در حال افزایش و تقاضای جهانی برای غذا، تضمین پایداری خود در عصر شیمیایی و صنعتی شدن، مقابله با فناوری های نو ظهور سریع و مقاومت در برابر تغییرات بی سابقه و ناگهانی در آب و هوای جهانی بینش عمیقتر در مورد مکانیسمهای بیولوژیکی اساسی که فیزیولوژی ارگانیسم و همچنین نتاج آن را تعیین میکنند، میتواند درک بهتری از نحوه اتصال فرآیندهای بیولوژیکی در شبکههای ژنها، پروتئینها و متابولیتهایی که واجشناسی موجودات را تنظیم میکنند، ایجاد نماید.
چنین تلاش هایی می تواند بهره وری کشاورزی را بهبود بخشد، تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر محصولات را برطرف کند، سازگاری موجودات را برای مقابله با اثرات تنش ها (زیستی و غیر زنده)، ایجاد مکانیسم های تکاملی در میکروب ها و سایر ارگانیسم ها، تعریف تعاملات پاتوژن با گیاهان و جانوران میزبان، فعال کند. فرآیندهای زیست محیطی از جمله تولید انرژی، نسل بعدی محصولات تجاری و سوخت های زیستی، مدیریت کربن جهانی، و اصلاح منابع زیست محیطی آلوده را کنترل می کند.
نوآوری در تجزیه و تحلیل محاسباتی و یکپارچه سازی داده ها در غلبه بر چالش ها در کشاورزی مفید خواهد بود. به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل داده های اومیکس تک سلولی باید مشکلات مربوط به مدیریت مجموعه داده های بسیار بزرگ و پراکنده را برطرف کند. چالشهای جدید همچنین در بازنمایی، مدیریت و تجزیه و تحلیل دادهها و همچنین در تلاش برای به دست آوردن بینش از مطالعات چند روشی به وجود میآیند. این چالشها حتی زمانی وجود دارند که مدلهای دادهای تثبیتشده و جریانهای کاری آنالیز برای هر سنجش بهصورت جداگانه وجود داشته باشد. این موضوع تحقیقاتی پیشرفتهای “بیوانفورماتیک” و “علوم داده” در کشاورزی را با همه تنوع آن برجسته میکند و هم پیشرفتهای روش و هم کاربردهای آنها را در کشاورزی پوشش میدهد.
ما از مشارکت در این موضوعات استقبال می کنیم:
- کشاورزی مبتنی بر کلان داده.
- تجزیه و تحلیل داده های بزرگ در اصلاح نباتات و ژنومیک.
- استفاده از فن آوری های سنجش از دور برای پیشبرد بهره وری محصول.
- تلاش های بین رشته ای در فنوتیپ سازی زمینه با کارایی بالا.
- پتانسیل کشاورزی دیجیتال برای افزایش ظرفیت پرورش دهندگان نباتات و کشاورزان.
- کاوش در چگونه مجموعه داده های بزرگ و جامع در اصلاح نباتات، ژنومیک، سنجش از دور، و تجزیه و تحلیل به نفع کشاورزی خواهد بود.
- پروتکل هایی برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ کشاورزی.
مرکز پژوهش های کاربردی و انتقال تکنولوژی های نوین کشاورزی، مرکزی غیر دولتی است که با هدف فعالیت های علمی و پژوهشی کاربردی در تلفیق فناوری های نوظهور صنایع فناوی اطلاعات و کشاورزی بوجود آماده است .
هدف این مرکز ارائه خدمات نوین به کشاورزان، کارشناسان در حوزه های گوناگون فناوری است و زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران فعالیت می نماید.