دامداری هوشمند و رفاه حیوانات
دامداری هوشمند و رفاه حیوانات یا دامداری دقیق: شامل استفاده از فناوری برای نظارت و مدیریت نگهداری از حیوانات مزرعه است. بنابراین شامل حسگرهایی برای اندازهگیری طیف وسیعی از متغیرهای محیطی و حیوانی و همچنین مکانیسمهای کنترلی برای تصمیمگیری مدیریت، با یا بدون دخالت انسان است. توانایی نظارت مستمر حیوانات در زمان واقعی در طول زندگی آنها و کنترل محیط آنها به این معنی است که بهره وری و رفاه به طور بالقوه می تواند از طریق تشخیص زودهنگام مشکلات سلامتی بهبود یابد و منجر به استفاده هدفمند و در نتیجه کاهش دارو، کاهش مرگ و میر و بهبود سلامت می شود. این نتایج به نوبه خود دارای مزایای اجتماعی دیگری مانند ضایعات کمتر، کارایی بیشتر و اثرات زیست محیطی کمتر است.
آیا دامداری هوشمند و رفاه حیوانات باعث بهبود می شود یا به آنها آسیب می رساند؟
کشاورزی هوشمند یا کشاورزی دقیق، دنیای محصولات کشاورزی را متحول کرده است، اما بکار گیری آن در دامداری هوشمند به دلیل اثرات نامطلوب احتمالی آن بر رفاه حیوانات، نگرانیهای اخلاقی را ایجاد کرده است. با افزایش نگرانی عمومی برای رفاه حیوانات در سرتاسر جهان، برخی از مردم دستاوردهای بهرهوری ارائه شده توسط فناوری جدید را تهدیدی مستقیم برای خود حیوانات میدانند که به تولیدکنندگان اجازه میدهد به نفع خود « سود بیشتر با قیمت کمتر» دریافت کنند. دیگران مزایای عمده رفاه را از طریق نظارت بر سلامت مادام العمر، ارائه مراقبت های فردی و بهینه سازی شرایط محیطی می بینند.
پاسخ به این سوال که آیا کشاورزی هوشمند باعث بهبود یا آسیب رساندن به رفاه حیوانات می شود احتمالاً به سه عامل اصلی بستگی دارد:
- بستگی به نحوه تعریف رفاه و میزانی که سیاستمداران، دانشمندان، کشاورزان و اعضای جامعه میتوانند در مورد معنای رفاه به توافق برسند و بنابراین به یک دیدگاه مشترک در مورد چگونگی قضاوت در مورد تأثیر آن توسط فناوری بستگی دارد. تعریف رفاه به عنوان ترکیبی از سلامتی خوب و آنچه خود حیوانات می خواهند، است.
- دومین عامل مهم این است که آیا استانداردهای رفاهی بالا در اولویت سیستم های کشاورزی هوشمند قرار می گیرند یا خیر. برای دستیابی به این هدف، هم توسعه الگوریتمهای رایانهای که بتواند رفاه را برای رضایت عموم و هم کشاورزان تشخیص دهد و هم برای ایجاد رفاه خوب در کنترل و تصمیمگیری سیستمهای هوشمند ضروری خواهد بود.
- آیا کشاورزی هوشمند واقعاً میتواند پیشرفتهای وعده داده شده خود را در رفاه حیوانات در صورت اعمال در دنیای واقعی ارائه دهد؟ ارزیابی اخلاقی تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که فناوری های جدید به طور گسترده در مزارع تجاری به کار گرفته شوند و پیامدهای اجتماعی، زیست محیطی، مالی و رفاهی کامل آنها آشکار شود.
بهبود بیشتر نتایج کشاورزی هوشمند
دادههای هوشمندی که میتوان از هزاران مزرعه جمعآوری کرد، میتواند برای یافتن راهحلهایی برای مدیریت، بیماری، رفاه، بهرهوری و حتی مسائل زیستمحیطی که قبلاً تنها بر اساس تجربه یک شرکت یا پروژههای تحقیقاتی در مقیاس کوچک بوده است، مورد بررسی قرار گیرد. استفاده هوشمندانه از مجموعه داده های بزرگی که کشاورزی هوشمند امکان پذیر می کند می تواند برای بهبود بیشتر نتایج خود کشاورزی هوشمند استفاده شود.
اگرچه بهبود رفاه حیوانات اغلب یکی از اهداف بیان شده دامداری هوشمند است، اما چندان واضح نیست که این امر در عمل محقق شود یا خیر. یکی از دلایل این عدم اطمینان این است که بسیاری از فناوری هنوز در حال توسعه است و هنوز به اندازه کافی در عمل به کار گرفته نشده است تا پیامدهای کامل آن مشخص باشد. بنابراین، کشاورزی دقیق در مورد دام در مرحله مهمی است که تأثیر آن بر رفاه حیوانات می تواند مثبت یا منفی باشد.
تعریف رفاه حیوانات در دامداری هوشمند :
اولین عاملی که تعیین می کند که آیا دامداری هوشمند به عنوان بهبود یا آسیب رساندن به رفاه حیوانات تلقی می شود این است که آیا می توان به تعریفی از “رفاه” دست یافت که همه از جمله دانشمندان، کشاورزان، موسسات خیریه حیوانات و اعضای عمومی جامعه بتوانند همه آنها را بشناسند. این ممکن است مشکلی پیش پا افتاده به نظر برسد، اما در واقع یک مانع جدی برای دیدگاه اجنماع در مورد اخلاق و رفاه در کشاورزی هوشمند است، زیرا در حال حاضر هیچ تعریف توافق شده ای از “رفاه” در هیچ زمینه ای وجود ندارد.برای برخی افراد، «رفاه خوب» باید شامل ساختن محیط حیوان تا حد امکان «طبیعی» باشد ، در حالی که برای برخی دیگر، زندگی طبیعی تضمین کننده رفاه خوب نیست و نیاز حیوانات را می توان در یک محیط کنترل شده، اگر مصنوعی، که در آن فناوری نقش مهمی ایفا می کند، بهتر برآورده شود.
فهرست معیارهای پیشنهادی دامداری هوشمند و رفاه حیوانات اکنون شامل:
- موفقیت باروری
- تنوع رفتاری
- تنوع ضربان قلب
- دمای چشم
- دمای پوست
- سطوح هورمونی دام ها
- افزایش تولید مثل دام و زنده مانی
بدون تعریفی از دامداری هوشمند و رفاه حیوانات که همه بتوانند آن را بپذیرند و واقعاً رفاه حیوانات را بهبود بخشد، کشاورزی دقیق میتواند با مخالفتهای قابل توجهی روبرو شود به این دلیل که استانداردها، یک تعریف خاص را برآورده نمیکند و به وعده خود مبنی بر بهبود وضعیت عمل نمیکند. زندگی حیوانات با وجود تمام پتانسیلهایی که ماشین لرنینگ برای تعیین شرایطی دارد که منجر به بهترین نتایج رفاهی میشود، ما هنوز به مشخصهای نیاز داریم که نتیجه رفاهی خوب یا مطلوب چیست.
-
محصول کتاب کشاورزی هوشمند
آیا کشاورزی هوشمند و رفاه حیوانات می تواند مزایای وعده داده شده خود را ارائه دهد؟
عوامل اقتصادی بسیار مهم خواهد بود. تنها در صورتی که کشاورزان بتوانند مزایای تجاری را ببینند، سرمایهگذاری لازم را در تجهیزات کشاورزی هوشمند انجام خواهند داد و این تاکید بر سود و کارایی است که بیشترین نگرانی را برای رفاه حیوانات ایجاد میکند. یک باور رایج وجود دارد که رفاه حیوانات با کشاورزی کارآمد در تضاد است، زیرا مزایای آن نامشهود است و از اخلاق و ارزشهای اخلاقی یا آنچه که عموم به عنوان “خوب” میدانند نشات میگیرد. با این حال، رفاه حیوانات همچنین دارای مزایای مالی مستقیم نیز می باشد و هنگامی که از آنها قدردانی شود، احتمال کمتری وجود دارد که در تضاد با کشاورزی کارآمد دیده شود .
تأثیر کشاورزی دقیق بر دامداری هوشمند و رفاه حیوانات
بر اولین مؤلفه رفاه حیوانات – سلامت خوب – احتمالاً مثبت و همچنین از نظر مالی مفید است. با داشتن کنترل بیشتر بر شرایط محیطی که دامداری هوشمند ارائه می دهد، حیوانات را می توان در شرایطی نگهداری کرد که برای سلامتی آنها بهینه است، که باعث می شود کمتر احتمال مرگ یا نیاز به دارو داشته باشند یا منبع بیماری برای یکدیگر یا برای انسان باشند. نگهداری جوجه های گوشتی در محدوده توصیه شده دما و رطوبت، به ویژه در هفته اول زندگی، نه تنها مرگ و میر را کاهش می دهد، بلکه سایر شاخص های بهداشتی کلیدی مانند سوزش، درماتیت پد پا را کاهش می دهد. اطمینان از رشد یکنواخت پرندگان یکی دیگر از ملاحظات با پیامدهای اقتصادی است زیرا سوپرمارکت ها اغلب پرندگانی با وزن یکسان می خواهند. این برای رفاه پرندگان نیز مهم است زیرا پرندگان کم وزن ممکن است در دسترسی به غذا و آب مشکل پیدا کنند. اگر کشاورزی دقیق منجر به درصد بالاتری از پرندگان قابل فروش و سالم با وزن یکنواخت شود، کشاورزان از نظر مالی سود خواهند برد و رفاه پرندگان در همان زمان بهبود خواهد یافت.