چرخه کشاورزی هوشمند
چرخه کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء
هسته اینترنت اشیاء دادههایی است که میتوانید از محیط پیرامون استخراج کنید و از طریق اینترنت انتقال دهید. برای بهینهسازی فرآیند کشاورزی مدرن، دستگاههای اینترنت اشیاء نصب شده در مزرعه باید دادهها را در یک چرخه تکراری جمعآوری و پردازش کنند که کشاورزان، دامداران و آبزی پروران را قادر میسازد به سرعت به مسائل هرلحظه و تغییرات در شرایط محیط واکنش نشان دهند.
کشاورزی هوشمند از چرخه ای مانند این پیروی می کند:
. مشاهده: حسگرها دادههای مشاهدهای را از محصولات، دام، آبزی، خاک یا هوا ثبت میکنند.
. تشخیص: مقادیر حسگر با قوانین و مدلهای تصمیمگیری از پیش تعریفشده (که «منطق تجاری» نیز نامیده میشود) به یک اپلیکیشن اینترنت اشیاء میزبان ابری داده میشود که وضعیت مورد بررسی را مشخص میکند و هرگونه کمبود یا نیاز را شناسایی میکند.
. تصمیم گیری: پس از مشخص شدن مشکلات، کاربر و/یا اجزای مبتنی بر یادگیری ماشینی پلتفرم IoT، تعیین میکنند که چه عملیاتی برای برطرف کردن مشکل ایجاد شده نیاز است.
. اقدام : پس از ارزیابی و اقدام کاربر نهایی، چرخه از ابتدا تکرار می شود.
راه حل های اینترنت اشیاء برای مشکلات کشاورزی
بسیاری بر این باورند که اینترنت اشیاء میتواند در همه زمینههای کشاورزی، از کشت محصولات کشاورزی گرفته تا جنگلداری، کارآمد باشد. راههای مختلفی وجود دارد که اینترنت اشیاء به بهبود کشاورزی مدرن کمک می کند. دو روش اصلی اینترنت اشیاء برای تحول در کشاورزی مدرن، استفاده از کشاورزی دقیق و اتوماسیون کشاورزی است .
گلخانه های سنتی پارامترهای محیطی را از طریق مداخله دستی یا مکانیزم کنترل متناسب، کنترل می کنند که اغلب منجر به از کاهش تولید، اتلاف انرژی و افزایش هزینه نیروی کار می شود.
گلخانه های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء می توانند به طور هوشمند آب و هوا را کنترل کنند و نیاز به مداخله دستی را از بین ببرند. سنسورهای مختلفی برای اندازه گیری پارامترهای محیطی با توجه به نیازهای خاص محصول به کار گرفته می شوند. این داده ها در یک پلت فرم مبتنی بر ابر برای پردازش و کنترل بیشتر با حداقل مداخله دستی ذخیره می شوند.
پهپادهای کشاورزی
کشاورزی مدرن یکی از شاخص های اصلی ترکیب پهپادهای زمینی و هوایی برای ارزیابی سلامت محصول، آبیاری، پایش محصولات، سمپاشی محصولات، کاشت، تجزیه و تحلیل خاک و مزرعه و سایر حوزه ها می باشد.
از آنجایی که پهپادها تصاویر چندطیفی، حرارتی و عینی را هنگام پرواز جمعآوری میکنند، دادههای جمع آوری شده، اطلاعاتی را در مورد مجموعهای از معیارها در اختیار کشاورزان، دامداران (دامداری هوشمند) و آبزی پروران (آبزی پروری هوشمند) قرار میدهند:
شاخصهای سلامت گیاه، شمارش و پیشبینی عملکرد گیاه، اندازهگیری ارتفاع گیاه، نقشهبرداری پوشش تاج، نقشه برداری حوضچه آب مزرعه، گزارش های جستجو، اندازه گیری ذخایر، اندازه گیری کلروفیل، میزان نیتروژن در گندم، نقشه برداری زهکشی، نقشه برداری فشار علف های هرز و غیره.