کشاورزی هوشمند شهری
چه می شد اگر کشاورزی هوشمند شهری آینده کشاورزی بود؟
انتظار می رود زمین تا سال 2050 خانه 9.6 میلیارد نفر باشد. این رقم بیش از دو میلیارد نفر دیگر برای تغذیه است، هدفی که تنها در صورتی قابل دستیابی است که در 35 سالی که در پیش داریم، سطح فعلی تولید غذا را 70 درصد افزایش دهیم. بلندپروازانه، بله، اما نادرست نیست، به ویژه با توجه به فناوری های امیدوارکننده متعددی که در چند سال گذشته در این زمینه ظهور کرده اند.
با این حال، چشم انداز کشاورزی در سراسر جهان بسیار متفاوت است. در حالی که اکثر کشورهای غربی از زیرساختهای توسعهیافته، آبیاری گسترده و کودهای فراوان سود میبرند، بیشتر آفریقا ، جنوب آسیا و ایران به شدت به شرایط آبوهوایی وابسته هستند و فاقد زیرساختهای مناسب برای انتقال تجهیزات و منابع از نقطهای به نقطه دیگر هستند. موانع متعدد هستند، اما پیادهسازی سیستمهای کشاورزی هوشمند شهری ممکن است تنها راهی برای مقابله با این مسائل باشد. وقتی به ارقام نگاه می کنیم، کشاورزی شهری هوشمند بیش از هر زمان دیگری معنا پیدا می کند: در سطح جهان، شهرنشینان 54 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند، رقمی که باید تا سال 2050 به 70 درصد افزایش یابد.
-
محصول کتاب کشاورزی هوشمند
نزدیکی تولید کشاورزی به مصرف کنندگان نهایی
در حالی که امروزه خوردن محصولات محلی بیشتر یک روند در میان مصرف کنندگان طبقه متوسط بالاتر است، اما ممکن است به معضل آینده تبدیل گردد. در واقع، تحولات اخیر پتانسیل رشد گیاهان و پرورش حیوانات را در داخل و اطراف شهرها آشکار کرده است، در نتیجه هزینه های حمل و نقل غذا و اثرات زیست محیطی مرتبط را کاهش می دهد. علاوه بر این، کشاورزی شهری همچنین به کاهش شکاف بین طبقات اجتماعی از نظر دسترسی به غذای سالم کمک می کند، که ممکن است به کاهش نرخ چاقی و دیابت در میان جمعیت های با درآمد طولانی کمک کند.
اما کجای شهرها برای کشت محصولات بزرگ مانند ذرت فضا خواهند یافت؟ کشاورزی عمودی، یک رویکرد جدید کشاورزی در شهرها، نگرانی های کمبود املاک و مستغلات شهری را با رشد مواد غذایی در مناطقی که به صورت عمودی روی هم چیده شده اند، در داخل و خارج از خانه حل می کند. در حالی که فضای محدودی را اشغال می کند، این روش به کشاورزان اجازه می دهد تا اکثر عناصر تولید را کنترل کنند: نوع و مقدار نوری که گیاهان دریافت می کنند، دمای محیطی که در آن رشد می کنند، مقدار آب و مواد مغذی به آنها داده می شود.
امروزه استفاده از فناوری هایی مانند اینترنت اشیاء به توسعه کشاورزی عمودی کمک شایانی می کند.
کشاورزی عمودی vertical farming
این رویکرد کشاورزی جدید قبلاً در شهرهای آسیایی به ویژه متراکم مانند سنگاپور، که محصولات در داخل خانه، در ساختمانهای بلند رشد میکنند، اتخاذ شده است. در ایالات متحده، مزارع داخلی آکواپونیک aquaponicsنیز در حال آزمایش هستند، از جمله در شیکاگو که در آن کشاورزان موفق به تولید 15 برابر بیشتر چرخه محصول در سال در مقایسه با کشاورزی سنتی” تولید می کند. با این حال، برخی از چالشها باقی میمانند، از جمله این واقعیت که کشاورزی عمودی بسیار انرژی بر است و تاکنون فقط محصولات کوچکتر در حال کشت هستند.
مقالات شرکت پرتوتاپ رایان
اما ممکن است تعجب کنید که آیا هنوز هم به اندازه سبزیجات محلی سالم رشد می کنند؟ یک نگرانی قانونی که به ویژه با توجه به سطوح آلودگی قابل توجهی که در شهرهای سراسر جهان اندازه گیری شده است، باقی می ماند. کشاورزی شهری که به طور کامل در اکوسیستم شهر تعبیه شده است، هنوز با تعدادی موانع مواجه است که هنوز باید بر آنها غلبه کرد. طراحان شهری، فناوران و کشاورزان باید یاد بگیرند که با هم کار کنند تا این رویکرد جدید کشاورزی را به یک رویکرد موفق تبدیل کنند. هنوز راه درازی وجود دارد تا کشاورزی شهری به طور گسترده گسترش یابد و به اندازه کافی فراوان شود تا کشاورزی سنتی را به چالش بکشد.
چین، که در مورد تراکم انبوه جمعیت و مسائل مربوط به آلودگی کشاورزی هوشمند شهری صحبت می شود، اکنون در بخش کشاورزی هوشمند نیز مورد توجه قرار گرفته است. پادشاهی میانه با جمعیت شهری رو به رشد، یک پنجم زمین های قابل کشت آلوده و سه چهارم سطح آب آن برای آشامیدن یا ماهیگیری نامناسب، بیش از یک مانع برای تغذیه جمعیت خود داشته است. پکن تلاشهای بیشتری برای ارائه راههای نوآورانه برای نزدیکتر کردن کشاورزی به مردمش انجام داده است. از دهه 1990، کشاورزی شهری چندمنظوره مانند «پارکهای کشاورزی» در مناطق حاشیهشهری ادغام شده است، هم برای تولید غذا و هم به عنوان ابزار آموزشی برای ساکنان مجاور خدمت میکند.
بهره برداری از فناوری های داده محور که در دسترس ما هستند
راه حل های هوشمند و مبتنی بر داده ها به طور فزاینده ای در کشاورزی شهری ادغام می شوند که برای درک بهتر تولیدات کشاورزی به فناوری تکیه می کنند. از طریق «کشاورزی دقیق precision agriculture»، از فناوریهای سنسورها برای جمعآوری انواع دادههای مرتبط با فرآیند تولید استفاده میشود که تجزیه و تحلیل آن امکان تولید بهینهتر و سفارشیتر را فراهم میکند. اینها می توانند از نقشه برداری خاک، ماشین آلات، عملکرد محصول، داده های آب و هوا…حسگرها را میتوان در تمام طول چرخه تولید مورد استفاده قرار داد و به کشاورزان کنترل بهتری بر کاشت، استفاده از کود و آفتکشها، آبیاری داد. و کاهش نیاز به نظارت انسانی به نام چند.
یک مطالعه فناوری کشاورزی نشان داد که جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها میتواند به کاهش هزینههای مربوط به خرید بذر، کود و آفتکش تا 15 درصد و مصرف آب تا 30 درصد کمک کند. با چنین صرفه جویی در هزینه ها، روش های تولید انبوه مورد استفاده در کشاورزی امروز به زودی دیگر منطقی نخواهد بود.
علاوه بر این، فناوریهایی که امروزه در کشاورزی هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند بسیارند: اشیاء متصل (به ویژه برای پرورش دام)، خودکارسازی فرآیندهایی مانند سیستمهای آبیاری… که منجر به بهرهبرداریهای روستایی با مدیریت کارآمدتر، محصولات با کیفیت بهتر، و مقادیر بیشتر تولید میشود. چندین پروژه قبلاً توسط اتحادیه اروپا حمایت مالی شده است، مانند پروژه EU-PLF که امکان سنجی آوردن ابزارهای کشاورزی دقیق و مقرون به صرفه از آزمایشگاه به مزرعه را ارزیابی می کند.
راهحلهای مبتنی بر دادهها مزایای دو طرفه را ارائه میکنند، زیرا هر دو به کشاورزان قدرت میدهند تا تصمیمات بهتر و آگاهانهتری بگیرند، در حالی که به طور همزمان قابلیت ردیابی بهتری از محصولات مصرفشده را برای مصرفکنندگان نهایی فراهم میکنند. دغدغه ای که در مورد فناوری های داده محور باقی می ماند همیشه نگرانی مالکیت است. چه کسی مالک داده های جمع آوری شده است؟ چه کسی مجاز به استفاده از آن است؟ چگونه به اشتراک گذاشته می شود و تا چه حد؟ شرکتهایی که این راهحلها را میفروشند، متعدد هستند، اما یک چارچوب قانونی برای نحوه اشتراکگذاری دادهها در ایران هنوز اجرا نشده است.
در حالی که شهرهای هوشمند تا کنون بیشتر بر ایجاد زیرساختهای کارآمدتر و پایدارتر از جمله از نظر مصرف انرژی و وسایل حملونقل تمرکز کردهاند، کشاورزی شهری هنوز به طور کامل در اکوسیستم شهری ادغام نشده است. در کنار برآوردن نیازهای غذایی رو به رشد ما، تأثیر ما بر محیط زیست کاهش می یابد و کشاورزی هوشمند شهری ممکن است راهی برای انجام این کار باشد.